Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Θέλει κανείς chips;;;

Δεν κοιμάμαι τώρα πια τα βράδιαααα...Γεια σου Μάκη φωνάρα!!!
Κι ένας από τους λόγους που δεν κοιμάμαι είναι αρκετά σοβαρός. Γιατί βλέπω πως όσο υπερβολικά και παρατραβηγμένα ακούγονται κάποια πράγματα τόσο η καθημερινότητα τα αποδεικνύει πέρα ως πέρα πραγματικά. Κι αναρρωτιέμαι... "ρε πούύύ πάάάάμεεε ρε...πού πάμε;;;"

Πριν λίγα χρόνια ξέραμε μόνο τα νοστιμότατα "Tsakiris Chips" τα οποία βάζαμε στο στόμα και κατέληγαν στο στομάχι. Τώρα, μας διαφημίζουν διάφορα microchips - αγνώστου κατασκευαστή - τα οποία βάζουμε κάτω από το δέρμα μας κι έχουμε ένα GPS - υπολογιστή μέσα μας. "Βαλ'τε τα - λέει - στο παιδί σας για να ξέρετε πού είναι και να μην το χάνετε". Διάβαζα για chips που ελέγχουν την όρεξη ώστε να αδυνατίσεις, για chips που ελέγχουν την σεξουαλική επιθυμία, για chips που αποτρέπουν την εγκυμοσύνη...γενικά, chip για ό,τι το προγραμματίσεις να κάνει. Γιατί όχι και όλα μαζι;

Μπααα....υπερβολές μωρέ...τι πράγματα είν' αυτά; Πού ζω; Γραφικότητες...

Μόλις σήμερα έμαθα ότι σε κάποια σκανδιναβική χώρα για να μπει κάποιος φοιτητής σε κάποια μαγαζιά του στυλ "εστία - καφετέρια - pub - whatever" πρέπει να έχει ένα "stamp", μια στάμπα δηλαδή (σαν κι αυτές που βάζουν οι δάσκαλοι στο δημοτικό στο τετράδιο,τέτοιες). Για να αποκτήσει κάποιος μια τέτοια στάμπα, θα πρέπει να γίνει μέλος ενός group.
Αν δεν έχεις τέτοιο... los poulos. Ή θα φας πόρτα αν πας στο "club" (δεν έχει σημασία σε ποιο group είσαι, αρκεί να είσαι σε κάποιο) ή θα πας, για παράδειγμα, να φας και να πιεις καφέ με "ρήτρα". Κάποιος που είναι μέλος κάποιου απ' όλα group πληρώνει πολύ λιγότερα από 'σένα που δεν είσαι μέλος. Πληρώνεις δηλαδή το γεγονός ότι θέλεις να μείνεις ανεξάρτητος...(;)
Γιατί δηλαδή πρέπει ντε και καλά να να μπεις σε κάποιο κοπάδι για να σου δώσουν να φας; Γιατί πρέπει να μπεις σε ένα κοπάδι για να κάνεις το οτιδήποτε; Και για να ακριβολογούμε... για να σου επιτρέψουν να κάνεις το οτιδήποτε;;;!!!

Αναρρωτιέστε ακόμα τι σχέση μπορεί να έχουν τα microchips που έλεγα στην αρχή με την είσοδο σε διάφορα μέρη; Απλά.... σήμερα αυτοί που διαχειρίζονται αυτά τα "μαγαζιά" θέλουν στάμπες, αύριο θα θέλουν chips - και όχι του Τσακίρη...

Έχεις chipάκι κύριε; Περνάς. Δεν έχεις; Σπίτι σου...
Έχεις chipάκι κύριε; Ψωνίζεις απ' το σουπερ μάρκετ. Δεν έχεις; Δεν ψωνίζεις...
Έχεις chipάκι κύριε; Τρως. Δεν έχεις; Ψώφα...
Έχεις chipάκι κύριε; Πληρώνεσαι. Δεν έχεις; Δεν πληρώνεσαι...
Έχεις chipάκι κύριε; Υπάρχεις. Δεν έχεις; Δεν υπάρχεις...

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν... Και μάλιστα, από τη δική μου οπτική γωνία, συνδυάζονται και με άλλα γεγονότα που γράφεται και ακούγεται (και φαίνεται εν τέλει) ότι πρόκειται να γίνουν. Όσων το αυτί ή το μάτι έχει πιάσει κάτι, καταλαβαίνουν.
Είναι τελικά υπερβολές όλ' αυτά; Θα δείξει, κι ο Θεός βοηθός...
Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια - Παρατηρήσεις - Απαντήσεις

Youtube fun!

ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ