Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ


Πετυχημένη ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε χθες το απόγευμα το Πανεπιστήμιο Πατρών, στην κατάμεστη αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου με θέμα "Το παρόν και το μέλλον του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου", και προσκεκλημένους τους Πρυτάνεις των μεγαλύτερων ΑΕΙ της χώρας. Τη παράσταση έκλεψαν τόσο ο πρύτανης του ΕΜΠ Κωνσταντίνος Μουτζούρης όσο και ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ, Παναγιώτης Σιαφαρίκας Ο κ. Μουτζούρης πρότεινε ενσωμάτωση των ΑΕΙ και των ΤΕΙ. Όπως είπε χαρακτηριστικά ότι η πρόταση του θα σοκάρει, ωστόσο είναι καλοπροαίρετη και ήδη έχει βρει σύμφωνους διάφορους φορείς, όπως το Τεχνικό Επιμελητήριο. Ο κ. Σιαφαρίκας έκανε δριμεία κριτική στην πανεπιστημιακή κοινότητα, την οποία κάλεσε να αναλάβει τις ευθύνες της, ώστε ο ρόλος της να είναι καθοριστικός στην ανάπτυξη του δημόσιου πανεπιστημίου. Επίσης μίλησε για καθηγητές τουρίστες οι οποίοι είναι και οι υπαίτιοι για τις αδειανές από φοιτητές αίθουσες και στηλίτευσε όλους εκείνους τους καθηγητές που καρπώνονται χρηματοδοτικά κονδύλια σε βάρος των ανώτατων ιδρυμάτων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα πρέπει να πάνε σπίτια τους όλοι οι επίορκοι πανεπιστημιακοί»

http://online-pressblog.blogspot.com/2009/02/blog-post_6784.html

Φαίνεται πως υπάρχει σύγκλιση απόψεων μεταξύ υμών και του κ.Σιαφαρίκα ή διαβάσε το άρθρο μας με τίτλο "Πανεπιστήμια και Αξιολόγηση"...!
(διαβάστε το εδώ : http://tamialastakagkela.blogspot.com/2009/02/blog-post_11.html )
Το θέμα είναι ότι -ευτυχώς- κάποιοι έχουν καταλάβει τις ευθύνες που έχουν ώς μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και ότι σίγουρα κάποιοι θα τις ξανασκεφτούν... Επιτέλους ακούστηκε μια σωστή φωνή.

Τα συγχαρητήριά μας στον κ.Σιαφαρίκα!

Καλούμε όμως τον κ. Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κ. Μουτζούρη, να μας εξηγήσει το σκεπτικό με το οποίο κατέληξε στην πρόταση να ενσωματωθούν τα Α.Ε.Ι. και τα (Α.)Τ.Ε.Ι. . Ποιοι οι λόγοι της προτεινώμενης ενσωματώσης; Πώς αυτό θα βοηθήσει στην βελτίωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης; Η διαφορά μορφωτικού επιπέδου μεταξύ των φοιτητών σε Α.Ε.Ι. και (Α.)Τ.Ε.Ι. σε διάφορα τμήματα, δεν θα αποτελέσει τροχοπέδη στην αφομοίωση των παρεχόμενων πληροφοριών - γνώσεων καθώς και στη βελτίωση αυτών;
Έχουμε πολλές απορίες αλλά προς το παρόν αρκούμαστε σ'αυτές.

Με κάθε σεβασμό, παρακαλούμε τον κ.Πρύτανη νας μας εξηγήσει πώς ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να είναι λειτουργικό μα κυρίως αποτελεσματικό...
Share on Facebook

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

H πιστωτική κρίση (αυτή που διανύουμε ντε) με Animation.

Share on Facebook

Το γυμνό ανθρώπινο σώμα είναι τέχνη, όχι σεξουαλικό υποκείμενο.

Ζητώ συγνώμη στον Lefty και Gianni που δεν ποστάρω τόσο συχνά όσο αυτοί, αλλά το άλλο site που γράφω παίρνει τον περισσότερο μου χρόνο.

Ξεκινώντας λοιπόν το μπαράζ από posts, θα αγγίξω ένα θέμα που προσωπικά με εκνευρίζει: το πώς το ανθρώπινο σώμα αντιμετωπίζεται από την σημερινή κοινωνία.

Τι συναισθήματα σας προκαλούνται από μία γυμνή γυναίκα ή ένα γυμνό άντρα; Γιατί τόσο σεξιστική προσέγγιση στο αντίθετο ή αποστροφή για το ίδιο φύλλο; (ή το αντίστροφο, ανάλογα και τις σεξουαλικές προτιμήσεις) Μήπως μάθαμε όλοι  να τα κοιτάμε όλα μέσα από το πρίσμα του σεξ;

Παρακάτω παραθέτω το βίντεο του χρήστη Blunty3000 που, με λίγη γνώση Αγγλικών, θα καταλάβετε γιατί μεν είναι ωραία και καλή η σεξουαλική απελευθέρωση, αλλά το ανθρώπινο σώμα πρέπει να είναι σεβαστό ναι να ξεκινήσουμε να ξεχωρίζουμε το πορνό απο την τέχνη του γυμνού σώματος.

Share on Facebook

Αφού "σατιρίζετε την επικαιρότητα",γιατί δεν φτιάχνετε άρματα με λαθρομετανάστες και κουκουλοφόρους; - ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Σε απάντηση στο άρθρο που διάβασα (παραθέτω τον σύνδεσμο στο τέλος) έχω να πώ τα εξής :

Έχετε μπερδέψει ή δεν γνωρίζετε τις έννοιες των λέξεων "ΣΚΑΝΔΑΛΟ" και "ΠΡΟΒΛΗΜΑ".

Θα ήταν φρόνιμο να ανοίξετε ένα λεξικό και να τις μελετήσετε.

Τα ΣΚΑΝΔΑΛΑ πρέπει απ' όλη την κοινωνία να καταδικάζονται, να κατακρίνονται και να καυτηριάζονται.

Με τα προβλήματα ούτε παίζουμε, ούτε γελάμε.

Να αφήσετε τον ένα και μοναδικό Θεό να κάνει τη δουλειά του και αντί να ασχολείστε με το καρναβάλι, να ασχοληθείτε με την κάθαρση της εκκλήσιας.
Αυτοί που πρέπει να δίνουν το σωστό παράδειγμα στην κοινωνία και να είναι πρότυπα για τους ανθρώπους έχουν μετατραπεί σε μεγαλοεπιχειρηματίες - που ζουν για το χρήμα και τα υλικά αγαθά - και σε κατόχους - διακινητές παιδικού πορνογραφικού υλικού! Κοινοί εγκληματίες μεταμφιεσμένοι σε ανθρώπους του Θεού. Αυτό δεν ειναι ΜΑΣΚΑΡΕΜΑ κύριοι;

Και μετά σας ενοχλεί το καρναβάλι κι αναρρωτιέστε γιατί ο κόσμος απομακρύνεται απ' την εκκλησία....

Σχετικά links :

http://troktiko.blogspot.com/2009/02/blog-post_6459.html
http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2009/02/blog-post_19.html
Share on Facebook

Θέλει κανείς chips;;;

Δεν κοιμάμαι τώρα πια τα βράδιαααα...Γεια σου Μάκη φωνάρα!!!
Κι ένας από τους λόγους που δεν κοιμάμαι είναι αρκετά σοβαρός. Γιατί βλέπω πως όσο υπερβολικά και παρατραβηγμένα ακούγονται κάποια πράγματα τόσο η καθημερινότητα τα αποδεικνύει πέρα ως πέρα πραγματικά. Κι αναρρωτιέμαι... "ρε πούύύ πάάάάμεεε ρε...πού πάμε;;;"

Πριν λίγα χρόνια ξέραμε μόνο τα νοστιμότατα "Tsakiris Chips" τα οποία βάζαμε στο στόμα και κατέληγαν στο στομάχι. Τώρα, μας διαφημίζουν διάφορα microchips - αγνώστου κατασκευαστή - τα οποία βάζουμε κάτω από το δέρμα μας κι έχουμε ένα GPS - υπολογιστή μέσα μας. "Βαλ'τε τα - λέει - στο παιδί σας για να ξέρετε πού είναι και να μην το χάνετε". Διάβαζα για chips που ελέγχουν την όρεξη ώστε να αδυνατίσεις, για chips που ελέγχουν την σεξουαλική επιθυμία, για chips που αποτρέπουν την εγκυμοσύνη...γενικά, chip για ό,τι το προγραμματίσεις να κάνει. Γιατί όχι και όλα μαζι;

Μπααα....υπερβολές μωρέ...τι πράγματα είν' αυτά; Πού ζω; Γραφικότητες...

Μόλις σήμερα έμαθα ότι σε κάποια σκανδιναβική χώρα για να μπει κάποιος φοιτητής σε κάποια μαγαζιά του στυλ "εστία - καφετέρια - pub - whatever" πρέπει να έχει ένα "stamp", μια στάμπα δηλαδή (σαν κι αυτές που βάζουν οι δάσκαλοι στο δημοτικό στο τετράδιο,τέτοιες). Για να αποκτήσει κάποιος μια τέτοια στάμπα, θα πρέπει να γίνει μέλος ενός group.
Αν δεν έχεις τέτοιο... los poulos. Ή θα φας πόρτα αν πας στο "club" (δεν έχει σημασία σε ποιο group είσαι, αρκεί να είσαι σε κάποιο) ή θα πας, για παράδειγμα, να φας και να πιεις καφέ με "ρήτρα". Κάποιος που είναι μέλος κάποιου απ' όλα group πληρώνει πολύ λιγότερα από 'σένα που δεν είσαι μέλος. Πληρώνεις δηλαδή το γεγονός ότι θέλεις να μείνεις ανεξάρτητος...(;)
Γιατί δηλαδή πρέπει ντε και καλά να να μπεις σε κάποιο κοπάδι για να σου δώσουν να φας; Γιατί πρέπει να μπεις σε ένα κοπάδι για να κάνεις το οτιδήποτε; Και για να ακριβολογούμε... για να σου επιτρέψουν να κάνεις το οτιδήποτε;;;!!!

Αναρρωτιέστε ακόμα τι σχέση μπορεί να έχουν τα microchips που έλεγα στην αρχή με την είσοδο σε διάφορα μέρη; Απλά.... σήμερα αυτοί που διαχειρίζονται αυτά τα "μαγαζιά" θέλουν στάμπες, αύριο θα θέλουν chips - και όχι του Τσακίρη...

Έχεις chipάκι κύριε; Περνάς. Δεν έχεις; Σπίτι σου...
Έχεις chipάκι κύριε; Ψωνίζεις απ' το σουπερ μάρκετ. Δεν έχεις; Δεν ψωνίζεις...
Έχεις chipάκι κύριε; Τρως. Δεν έχεις; Ψώφα...
Έχεις chipάκι κύριε; Πληρώνεσαι. Δεν έχεις; Δεν πληρώνεσαι...
Έχεις chipάκι κύριε; Υπάρχεις. Δεν έχεις; Δεν υπάρχεις...

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν... Και μάλιστα, από τη δική μου οπτική γωνία, συνδυάζονται και με άλλα γεγονότα που γράφεται και ακούγεται (και φαίνεται εν τέλει) ότι πρόκειται να γίνουν. Όσων το αυτί ή το μάτι έχει πιάσει κάτι, καταλαβαίνουν.
Είναι τελικά υπερβολές όλ' αυτά; Θα δείξει, κι ο Θεός βοηθός...
Share on Facebook

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

ΟΔΗΓΟΣ - ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΓΟΡΕΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. ΟΤΑΝ ΠΡΩΤΟΑΚΟΥΣΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ!

ΟΠΩΣ:

1.ΠΟΣΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΕΙΝΑΙ;

2.ΤΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;

3.ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ;

4.ΠΩΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ;

5.ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ;

ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΜΠΟΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΠΛΗΡΗ ΟΔΗΓΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ.

1. ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΙΚΛΕΙΔΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΗΡΕΜΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.



2. ΤΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;

ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ONLINE ΑΓΟΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΣΟ ΔΕΛΕΑΣΤΙΚΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΡΩΜΑ 1,7 oz ΜΕ ΤΙΜΗ 80 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕ 30.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΠΩΣ Η ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ.

ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ SITE ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ!



3. ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΚΙΚΗΣΩ;

Η ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΙΑ. ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΕΝΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ PAYPAL.

3.1 ΑΝΟΙΓΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ «ΠΟΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΜΕ ΤΟ PAYPAL» ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΩΣ Η ΜΟΝΗ ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ALPHA BANK. ΟΠΟΤΕ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ALPHA BANK ΚΑΙ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΕΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ. ΕΑΝ ΕΙΣΤΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΕΝΑΝ «1|2|3 ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ» ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΑΦΜ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΔΕΗ Ή ΟΤΕ. ΓΙΑ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΠΑΡΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ. ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΤΙΝΑ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ 10€ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.

ΑΦΟΥ ΕΧΕΤΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ. ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΤΜ ΟΠΩΣ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ. ΞΑΝΑΛΕΩ... ΟΧΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ. ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ. ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΛΕΨΕΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ, ΕΝΩ ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΑΣ ΧΡΕΩΣΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΑΣ ΟΡΙΟ ΠΧ 3.000€.

ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ web-banking. ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΣΤΕ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ SITE ΤΗΣ ALPHA BANK. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΤΙΝΩ ΛΥΣΗ ΠΑΡΑΚΑΤΩ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΠΛΗΡΩΜΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΠΧ ΔΕΗ ΚΛΠ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟ PAYPAL ΚΑΤΑ 27 ΜΕΡΕΣ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΗ.

ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ web-banking ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ SITE ΤΟΥ web-banking ΤΗΣ ALPHA BANK ( http://www.alpha.gr )ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥ ΚΩΔΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ(ΣΠΚΑ). ΑΥΤΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 7€.ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΕΤΕ ΣΥΝΔΕΣΤΕ ΤΗΝ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ! ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΕΡΘΕΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΣ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΗΡΕΜΟΙ ΠΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΛΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ web-banking,ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ.ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ. ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΠΩΣ ΕΑΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ.

ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ, ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΤΜ.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ... ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ALPHA BANK, ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΕΝΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ, ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (VISA ELECTRON ΛΟΓΙΚΑ) ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ WEB-BANKING. ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑLPHA BANK, 3€ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ Π.Κ.Α. ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ.

3.2 ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ PAYPAL(www.paypal.com)

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ PAYPAL ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ;

ΤΟ PAYPAL ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΙΛΤΡΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ.ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ; ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΣΑΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ SITE ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΓΟΡΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΝΑ USERNAME ΑΠΟ ΤΟ PAYPAL. ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ.

ΠΩΣ ΣΥΝΔΕΟΜΑΙ;

ΜΠΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ, www.paypal.com . ΚΑΝΕΤΕ SIGN UP ΓΙΑ ΕΝΑΝ PERSONAL ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ. ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ PASSWORD ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ALPHA BANK. ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ “PAY WITH MY CREDIT CARD”. ΘΑ ΣΑΣ ΖΗΤΗΘΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ, Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΚΤΛ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΕΩΣΤΙΚΗΣ ΣΑΣ. ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΘΑ «ΧΡΕΩΘΕΙΤΕ» ΜΕ 3 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ. ΑΥΤΗ Η ΧΡΕΩΣΗ ΘΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ Κ ΕΝΑΝ 4ΨΗΦΙΟ ΚΩΔΙΚΟ ΣΤΟ WEB BANKING ΣΕ 3 ΜΕΡΕΣ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΦΤΙΑΞΕΙ WEB-BANKING, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΡΘΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ALPHA BANK. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΟΝ 4ΨΗΦΙΟ ΚΩΔΙΚΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ PAYPAL! ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΑΣ ΑΓΟΡΑ, ΘΑ ΣΑΣ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ 3 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΧΡΕΩΘΗΚΑΤΕ.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΕΤΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟ PAYPAL, ΣΥΝΔΕΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΤΕ ΤΟ PAYPAL ΜΕΣΩ ΤΟΥ 4ΨΗΦΙΟΥ ΚΩΔΙΚΟΥ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ.

ΠΛΕΟΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΓΙΑ ΣΑΣ! ΜΕ ΤΟ PAYPAL ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΣΤΑ SITE ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΙΡΙΖΟΥΝ PAYPAL ΕΝΩ ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΣΑΣ!

ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΟ POST ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΣ:

4. ΠΩΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ;

5.ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ;

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ TAMIALASTAKAGKELA!

TIP: ΠΑΝΩ ΔΕΞΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΥΜΠΑΚΙ :p
Share on Facebook

ΞΕΚΩΛΑΤΕ ΡΕ!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΔΙΚΤΥΑΚΗΣ "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ" ΤΩΝ USERS ΠΑΝΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ!

ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑ ΜΙΛΑΩ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ mail inbox MOY:

"ΣΤΕΙΛΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ
HOTMAIL!"
ή "ΣΤΕΙΛΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ Η MICROSOFT ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ 5000 ΕΥΡΩ!"


EMAIL


ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΜΑΙL Ή ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ. ΑΛΛΟΤΕ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ "ΣΟΦΙΣΤΙΚΕ" ΛΕΞΕΙΣ ΑΛΛΟΤΕ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΤΙΒΟ "ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΣΤΕΙΛΕ mail ΣΕ χ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ".
ΜΕ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΟΤΙ... ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΜΑΙL ΟΤΙ TO FACEBOOK ΚΛΕΙΝΕΙ, ΟΤΙ... ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΖΑΤΖΙΚΙ 'Η ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ ΑΠΛΑ ΘΑ ΣΤΕΛΝΕΙ MAIL ΚΑΙ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ FERRARI ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΩΝ 3 ΕΥΡΩ, ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ.

ΟΚ.


ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;


  1. ΣΠΑΣ ΤΑ @@ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ 30 ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΑ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ 15 ΕΙΝΑΙ SPAM ΤΑ 10 ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΓΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ 5 ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ.
  2. ΑΚΟΜΑ Κ ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ADDRESS BOOK ΣΟΥ, ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΟ MAIL ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ MAIL ΠΑΚΕΤΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΣΟΥ. -- ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ; ΣΕ ΣΠΑΜΜΕΡΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ EMAIL ΚΑΙ ΤΗΝ... ΑΠΟΣΤΟΛΗ SPAM ΣΕ ΑΥΤΕΣ!
ΤΙ ΚΑΝΩ;

  1. ΑΠΛΑ! ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΩΘΕΙΣ! Η ΚΑΘΕ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ MAIL ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΗΣΤΗ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ.... ΘΕΛΕΙ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ! ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΜΕ.. ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ MAIL ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Η MICROSOFT ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ MICROSOFT ΟΤΙ Ο ΧΡΗΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ.
  2. ΑΠΛΑ! ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΩΘΕΙΣ! ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΕΝΑ MAIL. ΔΗΛΑΔΗ ΑΜΑ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΘΟΜΟΥΝΑ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΣΤΟ BLOG ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΤΕΡΟ... ΟΜΩΣ ΜΑΝΤΕΨΤΕ! ΕΙΜΑΙ ΣΕ 2ΑΡΙ ΜΕ ΝΟΙΚΙ! ΔΗΛΑΔΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΛΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΤΡΕΛΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ MAIL, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ MAIL ΜΕΣΩ ΠΡΟΩΘΗΣΕΩΝ.


FACEBOOΚ-MYSPACE KΛΠ

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK KAI ΣΤΑ ΑΛΛΑ SITE ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΑΚΕΛ... ΕΕΕΕ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕ ΠΡΙΝ!

ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΕΔΩ ΠΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ!

"ADD APPLICATION : ΒΡΕΣ ΠΟΙΟΣ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ! ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ACCOUNT ΣΟΥ, ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ, ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΣ ΛΑΜΠΕΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑΙΣΕ ΤΗΝ ΓΑΤΑ ΝΙΑΟΥΡΙΖΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ADD....


ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ... ΞΕΚΩΛΑΤΕ ΡΕ! ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ IGNORE ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΑΠ@ΡΙΕΣ! ΕΛΕΟΣ
ΑΝ ΤΟ FACEBOOK EIXEI THN ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΙΟΙ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ, ΤΟΤΕ.... ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ APPLICATION! ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΘΕΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. ΑΝ ΤΟ FACEBOOK ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΟΥ... ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΕ ΓΚΡΟΥΠ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙΣ!

ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΦΙΛ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΕΦΕΥΡΕΤΙΚΑ ΤΕΤΟΙΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΑ ΓΚΡΟΥΠ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ MSN ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ POST ΣΤΟ BLOG!

ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ....




Share on Facebook

Learn English!

Share on Facebook

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

"Τα ατυχήματα συμβαίνουν από συνδυασμό αιτιών, λαθών και προβλημάτων"

Σου είπα να μην παρεξηγηθείς...
Στην αρχική σου δημοσίευση, έχεις πολλά μικρά λάθη που μαρτυρούν ότι δεν έχεις πλήρη εικόνα. Πέρα από τα μικρά (π.χ. σπασμένες κεραίες λόγω πάγου, και μάλιστα σε ένα καναδικής κατασκευής αεροσκάφος!), το πιό σοβαρό σου λάθος είναι η θεωρία ότι η αποκόλληση της ροής στο ουραίο κάνει το elevator να κινείται χωρίς να προκαλεί αποτέλεσμα. Το σωστό είναι ότι αποκόλληση της ροής αλλάζει σημαντικά την ισορροπία (και στις συνθήκες αυτές τα flaps χειροτερεύουν την κατάσταση), όμως το rudder και το elevator αποκτούν παράξενες και απότομες αντιδράσεις (μικρή κίνηση προκαλεί ελάχιστο αποτέλεσμα, και λίγο μεγαλύτερη κίνηση προκαλεί ξαφνικά απότομα μεγάλο αποτέλεσμα). Η διαδικασία για να βγεις από tail stall είναι να τραβήξεις το χειριστήριο τέρμα πίσω (full elevator up) και να περιμένεις, αλλά αν σου συμβεί πολύ χαμηλά μάλλον δεν θα προλάβεις γιατί ταυτόχρονα χάνεις απότομα πολύ ύψος.

Πάμε στις ερωτήσεις σου:

1. Σε συνθήκες παγετού συνίσταται οι πιλότοι να έχουν τον αυτόματο ή να πιλοτάρουν χειροκίνητα;

Σε συνθήκες παγετού σαφώς
και συνίσταται να πετάς χειροκίνητα.

2. Οι κανονικές προσεγγίσεις γίνονται με αυτόματο πιλότο;

Οι κανονικές προσεγγίσεις σχεδόν πάντα γίνονται με αυτόματο πιλότο, πολύ συχνά μέχρι και τη στροφή από το βασικό στην τελική. Αυτό δεν είναι "νόμος", εξαρτάται από το αεροσκάφος, το αεροδρόμιο και τις καιρικές συνθήκες.

3. Ο πύργος ελέγχου γνωρίζει το υψόμετρο πτήσης κάθε αεροσκάφους. Οι κάτοικοι της περιοχής κατάλαβαν ότι το συγκεκριμένο αεροπλάνο είναι χαμηλότερα απ' ό,τι θα έπρεπε. Ο πύργος ελέγχου δεν το ήξερε;

Το υψόμετρο ήταν κανονικό μέχρι και το σημείο που παρακολουθούσε το ATC το αφος στο ραντάρ. Τελευταία αναφορά ήταν στα 2600 λίγο πριν την τελευταία αριστερή στροφή. Αν δεις στους χάρτες της Jeppessen το ILS approach στον διάδρομο 23, στα 5 μίλια φέρνει το αφος από τα 2400 πόδια στα 2300 πάνω από τον outer marker. Άρα μέχρι εκεί ήταν όλα σωστά. Οι αυτόπτες μάρτυρες είδαν το αφος μόνο στα τελευταία 10-15 δλ όταν ήδη είχε χάσει τη σωστή του αεροδυναμική στήριξη και έχανε ύψος απότομα, εκεί πλέον όλα είχαν τελειώσει.

4. Πώς γίνεται το ρύγχος του αεροσκάφους να δείχνει αντίθετα από 'κει που θα έπρεπε;

Αυτό το στοιχείο δεν δείχνει κάτι ιδιαίτερο. Όταν δεν έχεις ταχύτητα και χάσεις τη σωστή αεροδυναμική στήριξη στον αέρα, όλα μπορούν να συμβούν, δεν είναι δύσκολο να "έλθεις καπάκι" χωρίς να το καταλάβεις.

Γενικό σχόλιο: ποτέ ένα αεροπορικό ατύχημα δεν οφείλεται σε έναν, μοναδικό, συγκεκριμένο παράγοντα. Τα ατυχήματα συμβαίνουν από συνδυασμό αιτιών, λαθών και προβλημάτων (σύμφωνα με μιά παλαιότερη στατιστική, κατά μέσο όρο 7 παράγοντες ανά ατύχημα).

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


Σχόλιο από Lefty :

Φυσικά και δεν παρεξηγούμαστε. Αντιθέτως μάλιστα επιδιώκουμε ακριβώς αυτό. Άνθρωποι δηλαδή με πιο ειδικές γνώσεις σε κάθε θέμα να επικοινωνείτε μαζί μας στέλνοντας μας τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά σας ούτως ώστε και οι υπόλοιποι αναγνώστες να ενημερώνονται σωστότερα αλλά και εμείς να μαθαίνουμε από τα λάθη μας! :)
Περιμένουμε κι άλλες παρεμβάσεις!
Σας ευχαριστούμε! :)
Share on Facebook

Σχετικά με τη συντριβή του αεροσκάφους στις Η.Π.Α. - UPDATE


Νεότερα στοιχεία :
Το αεροσκάφος δεν έπεσε με το ρύγχος αλλά με την "κοιλιά" και με το ρύγχος του να "δειχνει" αντιδιαμετρικά από τον αεροδιάδρομο. Το de-icing ήταν όντως ενεργοποιημένο. Μαρτυρίες κατοίκων υποστηρίζουν ότι το αεροσκάφος ήταν χαμηλότερα απ' ό,τι έχουν συνηθίσει να βλέπουν στην περιοχή. Φαίνεται ότι ο αυτόματος πιλότος ήταν ακόμα ενεργοποιημένος.

Παρακαλώ τον φίλο αναγνώστη που φαίνεται να έχει γνώσεις επί του θέματος να μας στείλει στο e-mail επικοινωνίας τις απαντήσεις του στα κάτωθι ερωτήματα :

1. Σε συνθήκες παγετού συνίσταται οι πιλότοι να έχουν τον αυτόματο ή να πιλοτάρουν χειροκίνητα;
2. Οι κανονικές προσεγγίσεις γίνονται με αυτόματο πιλότο;
3. Ο πύργος ελέγχου γνωρίζει το υψόμετρο πτήσης κάθε αεροσκάφους. Οι κάτοικοι της περιοχής κατάλαβαν ότι το συγκεκριμένο αεροπλάνο είναι χαμηλότερα απ' ό,τι θα έπρεπε. Ο πύργος ελέγχου δεν το ήξερε;
4. Πώς γίνεται το ρύγχος του αεροσκάφους να δείχνει αντίθετα από 'κει που θα έπρεπε;

Αυτά προς το παρόν. Επειδή ,σύμφωνα με δικές σας καταγγελείες, είμαστε ημιμαθείς το ρίχνουμε στο μάσημα και δεν πρόκειται να σας πούμε τι πιστεύουμε αλλά περιμένουμε ανυπόμονα τις απαντήσεις όσων γνωρίζουν.
Share on Facebook

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Pole dance

Share on Facebook

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Σχετικά με τη συντριβή του αεροσκάφους στις Η.Π.Α.


Κατ' αρχίν, για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις ξεκαθαρίζω ότι το παρόν κείμενο δεν είναι ούτε επίσημη έκθεση ειδικών ουτέ καν πόρισμα ειδικών ούτε τίποτα τέτοιο. Έιναι απλά κάποιες σκέψεις και προβληματισμοί μου πάνω στο θέμα. Σε καμιά περίπτωση δε θέλω να παραπληροφορήσω και να οδηγήσω κάποιους σε λάθος συμπεράσματα.
Σύμφωνα με όλες τις πηγές, το αεροσκάφος που συνετρίβει την Πέμπτη, στο Buffalo των Ηνωμένων Πολιτειών στοιχίζοντας τη ζωή 50 ανθρώπων (48 επιβαίνοντων και 2 κατοίκους της περιοχής) βρισκόταν σε διαδικασία προσέγγισης του διαδρόμου προσγείωσης υπό ομίχλη και ελαφρά χιονόπτωση. Ακόμη, σύμφωνα με τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους οι πιλότοι ανέφεραν την ύπαρξη πάγου χωρίς να ακούγονται ταραγμένοι ή αγχωμένοι και χωρίς να εκπέμψουν κανένα σήμα κινδύνου (έχω αμφιβολίες επι τούτου και θα εξηγήσω παρακάτω γιατί). Ένα ακόμα στοιχείο είναι πως, σύμφωνα με τον πύργο ελέγχου, η τελευταία επικοινωνία με το αεροσκάφος ήταν όταν αυτό βρισκόταν σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο ενώ όταν το στίγμα χάθηκε η μεταξύ τους απόσταση ήταν 16 χιλιόμετρα. Έχει σημασία αυτό διότι υποδηλώνει ότι στο διάστημα των 4 χλμ συνέβησαν πολλά και γρήγορα.
Είναι πολύ βασικό να σημειώσουμε ότι πάγος σχηματίζεται πάνω στην επιφάνεια του αεροσκάφους όταν πολύ ψυχρές σταγόνες (νερού) προσκρούουν πάνω σ' αυτή και παγώνουν λόγω του αέρα. Λεπτές και μικρές επιφάνειες είναι καλύτεροι "συλλέκτες" σταγονών και παγώνουν ραγδαία.
Ας σκεφτούμε το πρώτο στοιχείο: χιόνιζε. Δηλαδή θερμοκρασία υπό το μηδέν κάτι που ευνοεί τη δημιουργία "κρυσταλλοειδούς" πάγου (αυτό το είδος πάγου σχηματίζεται σε θερμοκρασίες απο 0 μέχρι -10 βαθμούς Κελσίου). Το γεγονός ότι διακόπηκαν οι επικοινωνίες φανερώνει πως σχηματίστηκε πάγος στις αντέννες του αεροσκάφους. Όταν αυτές παγώνουν, δονούνται με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαταραχές στα σήματα κι επιπλέον ενδέχεται να σπάσουν διακόπτοντας κάθε είδους επικοινωνία και ταυτόχρονα να φθείρουν και κάποιο άλλο μέρος της συνολικής κατασκευής. Ενδεχομένως λοιπόν, γι' αυτό δεν μπόρεσαν να εκπέμψουν κάποιο σήμα κινδύνου.
Ένα άλλο στοιχείο είναι οι αναφορές των πιλότων για κάποιες αναταράξεις. Οι αναταράξεις οφείλονται στην αποκόλληση του αέρα από το επάνω μέρος της πτέρυγας. Αυτό μπορεί να συμβεί σε διάφορες περιπτώσεις αλλά λαμβάνουμε ως δεδομένα τα λόγια των πιλότων. Ότι δηλαδή υπάρχει πάγος. Η ύπαρξη πάγου στην επιφάνεια της πτέρυγας μειώνει δραματικά την γωνία πρόσπτωσης στην οποία επέρχεται η απώλεια στήριξης (το λεγόμενο stall) οπότε και παρατηρούνται αναταράξεις ή και απώλεια ύψους. - Γωνία πρόσπτωσης ονομάζεται η γωνία με την οποία ''πέφτει" ο αέρας πάνω στην πτέρυγα. - Εφ' όσον λοιπόν το αεροσκάφος βρισκόταν σε διαδικασία καθόδου, η γωνία πρόσπτωσης ήταν μεγάλη. Συνεπώς, σε συνδυασμό με τον πάγο, πιθανώς να επήλθε απώλεια στήριξης η οποία ξεκίνησε με αναταράξεις και να ακολούθησε σταδιακή απώλεια ύψους.
Όμως ακόμα κι έτσι να είναι τα πράγματα, υπήρχε τρόπος σωτηρίας καθώς ένας έμπειρος πιλότος με τους κατάληλους χειρισμούς μπορεί να επαναφέρει το αεροσκάφος. Απ' ό,τι φαίνεται όμως τίποτα δεν μπόρεσε να γίνει. Γιατί δεν μπόρεσαν να ανακτήσουν ύψος; Η απάντηση ίσως βρίσκεται στο ουραίο τμήμα του αεροσκάφους όπου βρίσκονται και τα πηδάλια ανόδου-καθόδου. Ίσως λοιπόν να υπήρχε πάγος και σε εκείνα τα πτερύγια προκαλώντας αποκόλληση του αέρα απο την επιφάνειά τους. Το θέμα είναι ότι όταν υπάρχει αποκολλημένη ροή πάνω από κάποιο πηδάλιο (ανόδου-καθόδου στην προκειμένη περίπτωση) παύει αυτό να λειτουργεί αποτελεσματικά (κινείται μεν σύμφωνα με τις εντολές που λαμβάνει, αλλά δεν υπάρχει αποτέλεσμα). Πέραν τούτου, λόγω της αποκόλλησης, όλη η πίσω πτέρυγα καθίσταται άχρηστη. Δηλαδή δεν δημιουργεί την απαραίτη ισορροπία (ροπών και δυνάμεων) με αποτέλεσμα το ρύγχος του αεροπλάνου να παίρνει κλίση προς τα κάτω...
ΕΚΤΙΜΩ πως κάπως έτσι θα έγιναν τα πράγματα. Όμως κάποια ερωτήματά μου εξακολουθούν να μένουν αναπάντητα:
Το αεροσκάφος είχε αντιπαγικό σύστημα ή σύστημα απόψυξης; (de-icing/anti-icing systems)
----> Αν ναι,
α) Το είχαν θέσει σε λειτουργία οι πιλότοι;
β) Αν λειτουργούσε, ήταν αποτελεσματικό ή ο ρυθμός παγοποίησης ήταν τόσο μεγάλος που δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει;
γ) Αν ο ρυθμός παγοποίησης ήταν τόσο μεγάλος, σημαίνει ότι υπήρχαν οι κατάλληλες καιρικές προϋποθέσεις. Είχαν ενημερωθεί γι' αυτό οι πιλότοι;
----> Αν όχι,
α) Γιατι επετράπει να πραγματοποιήσει πτήση σε συνθήκες παγετού;
Χωρίς να θέλω να θίξω υπολήψεις και τη μνήμη των νεκρών, ήταν άρτια εκπαιδευμένοι οι πιλότοι ώστε να αντιμετωπίσουν τέτοιες συνθήκες;
Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί ότι πολύ πιθανώς να είχαν παγώσει και τα αισθητήρια όργανα του αεροσκάφους που μετρούν το υψόμετρο και την ταχύτητα οπότε οι πιλότοι θα έβλεπαν λάθος ενδείξεις. Αν ισχύει αυτό και δεδομένου ότι προσέγγιζαν για προσγείωση, τους ειδοποίησε κάποιος από τον πύργο ελέγχου ότι δεν είχαν σωστό υψόμετρο και ταχύτητα προσέγγισης;
Ανυπομονώ να διαβάσω τις εκθέσεις των ειδικών όταν με το καλό αυτές συνταχθούν και δουν το φως της δημοσιότητας...

Lefty
Share on Facebook

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Η γιορτή των ερωτευμένων


Του Αγίου Βαλεντίνου τη σήμερον. Δεν έχει σημασία που δεν υπάρχει στην ορθοδοξία τέτοιος άγιος. Τον γιορτάζουμε ανελλιπώς κάθε χρόνο και στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης σε λίγο θα δείτε που γιορτάζουμε και τον άγιο (OOOooo) Abdhuuuulll και τον άγιο Yoshimitsu.
Οι φίλτατοι καθολικοί τον θεωρούν προστάτη της αγάπης και των ερωτευμένων κι επειδή μαρτύρησε στις 14 Φεβρουαρίου οι Γάλλοι είχαν την ιδέα να καθιερώσουν τη συγκεκριμένη μέρα όχι μόνο ώς γιορτή στη μνήμη του αγίου αλλά και ώς γιορτή των ερωτευμένων. Πολλή κουβέντα γίνεται επι τούτου... Λέγεται ότι η γιορτή των ερωτευμένων έχει ρίζες σε κάποιες παγανιστικές συνήθειες που υπήρχαν κατά τα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, τα Λουπερκάλια, τα οποία εορτάζονταν στις 15 Φλεβάρη. Όμως, για να σταματήσει η λατρεία τους, ο πάπας Γελάσιος τα μετέφερε μια μέρα πίσω κι έτσι συνέπεσαν με την εορτή του Αγ. Βαλεντίνου. Ίσως όμως αυτό να μην ήταν και τόσο τυχαίο, δεδομένης της δράσης του Αγ. Βαλεντίνου ο οποίος σε μια περίεργη φάση της αυτοκρατορίας πάντρευε ζευγαράκια στα μουλωχτά... Κάπως έτσι λοιπόν συνδυάστηκε και γιορτάζεται παγκοσμίως μέχρι σήμερα η 14η Φεβρουαρίου ως η γιορτή των ερωτευμένων.
Άσχετα όμως με την παράδοση και το πώς δημιουργήθηκε η γιορτή, στις ημέρες μας βρήκε πρόσφορο έδαφος για να εκφυλλιστεί εντελώς. Ωραία η τρυφερότητα και ο ρομαντισμός χρειάζεται γι'αυτό και όλοι πρέπει να κάνουν ένα δωράκι, φθηνό ή ακριβό, στον σύντροφο τους. Ωραία, χτυπήσαμε στο συναίσθημα. Τρέχουμε όλοι σαν τρελοί στα καταστήματα, στα ανθοπωλεία, στα κοσμηματοπωλεία και στα ζαχαροπλαστεία για να αγοράσουμε κάτι και να γλυκάνουμε τον άνθρωπό μας. Εμ αυτή δεν είναι η γιορτή της αγάπης και των ερωτευμένων. Η γιορτή του εμπορίου και των καταστηματαρχών είναι...
Δεν είναι όμως μόνο στις 14 Φεβρουαρίου η γιορτή των ερωτευμένων, ούτε μόνο τότε πρέπει να εκφράζουμε τα αισθήματα μας. Δε σημαίνει απολύτως τίποτα. Η γιορτή της αγάπης είναι κάθε μέρα που περνά και δείχνουμε στον άνθρωπό μας τι αισθανόμαστε γι'αυτόν. Είναι κάθε φορά που ακούμε τον σύντροφό μας όταν μας μιλάει, όταν προσπαθούμε να καταλάβουμε,να βιώσουμε τα προβλήματά του έστω κι αν δεν τα καταφέρνουμε. Οι ερωτευμένοι γιορτάζουν κάθε φορά που νιώθουν και στηρίζουν ο ένας τον άλλον. Κάθε φορά που μοιράζονται χαρές και λύπες. Κάθε φορά που κάνουν ο ένας τον άλλο ευτυχισμένο με δυο λέξεις, με μια χειρονομία που ίσως μερικές φορές είναι υπέρ αρκετή για να δείξει στον άλλον ότι είμαστε εκεί, δίπλα του κάθε στιγμή! Με ένα δωράκι στα ξαφνικά, έτσι επειδή θέλαμε να κάνουμε μια εκπληξούλα...
Το να αγοράζουμε δωράκια και να δίνουμε καρτούλες την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου εμένα προσωπικά μου φαίνεται ότι το κάνουμε πιο πολύ για τον εαυτό μας. Σαν να προσπαθούμε να εξαγοράσουμε τις τύψεις μας που όλον τον προηγούμενο χρόνο παραμελούσαμε τον άνθρωπό μας χωρίς ίσως και να το καταλαβαίνουμε.
Μια καρτούλα στο άσχετο, με αφιερωμένες δυο τρυφερές κουβέντες σημαίνει και δείχνει πολλά περισσότερα απ' ό,τι ένα τυπικό δώρο την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου. Και να θυμάστε, όταν λέμε το "Σ' Αγαπώ" με το πραγματικό του νόημα χαρίζουμε στον σύντροφο αλλά και στον εαυτό μας το πολυτιμότερο δώρο του κόσμου...

Lefty
Share on Facebook

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Sexbots στο MSN! ΠΡΟΣΟΧΗ!

Μερικά sites δεν έχουν τον θεό τους… Αν σας κάνει add κάτι σε trudynogym@hotmail.com ή κάτι παραπλήσιο, κατά πάσα πιθανότητα είναι διαφημιστικά chatbots δια διάφορα pornsite ή live webcam shows. Για κάποιον περίεργο λόγο, βρήκαν το Hotmail που το έχω αποκλειστικά για το Xbox Live και το έχουν μόνο δύο-τρία άτομα (σε αντίθεση με το κανονικό που το έχει η μισή Ελλάδα) με αποτέλεσμα να έχω μόνιμα κάποιον να με ενοχλεί την ώρα που παίζω. Πραγματικά ποιόν να φτύσω πρώτο; Την Microsoft που είναι γνωστό ποιά ότι ΠΟΥΛΑΕΙ λίστες με mail ή τα sites αυτά που πρέπει κάποιος να κάνει ένα ντού να τους πάρει λίγο ο διάολος;

Το έχω πει και το ξαναλέω.. μην κάνετε Add όποιον να ’ναι… Ειδικότερα αν έχετε παιδιά που χρησιμοποιούν το MSN messenger, ελέγχετε τακτικά τις επαφές τον λογαριασμό τους!

Share on Facebook

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Πανεπιστήμια και Αξιολόγηση


Καιρό τώρα η ίδια καραμέλα... Απίστευτη επιμονή και εμμονή κάποιων κατά της αξιολόγησης. Ας το σκεφτούμε λίγο καλύτερα το θέμα.
Κατ' αρχίν, ποιοί θίγονται άμεσα απο την αξιολόγηση; Οι καθηγητές προφανώς. Όταν αξιολογηθεί άσχημα κάποιος καθηγητής θα χάσει πιθανώς κάποια προνόμιά του ή ακόμα και τη θέση του. Αφού λοιπόν των καθηγητών οι καρέκλες τρίζουν γιατί όλον αυτό τον καιρό βγαίνουν οι φοιτητές στους δρόμους; Τόσο πολύ αλληλεγύη πια; Ή μήπως υπάρχουν συμφωνίες κάτω απ' το τραπέζι μεταξύ πανεπιστημιακών καθηγητών και πανεπιστημιακών αποβλήτων - υποχειρίων και φερέφωνων των κομματικών παρατάξεων, πάνω στις πλάτες χιλιάδων φοιτητών; Θα μου πείτε βέβαια ότι οι αποφάσεις για τις καταλήψεις λαμβάνονται απο τις συνελεύσεις των φοιτητών με δημοκρατικές διαδικασίες, πλειοψηφίες και κολοκύθια... Σε συνελεύσεις που δεν σ'αφήνει κανείς να πάρεις το λόγο επειδή δεν ανήκεις σε κάποια κομματική παράταξη, σε συνελεύσεις που η δωροδοκία και η παραπληροφόρηση πάει σύννεφο... σ'αυτές τις συνελεύσεις παίρνονται οι αποφάσεις για κατάληψη. Συνελεύσεις παρωδίες, ντροπή της δημοκρατίας και των αξιών που υποτίθεται ότι πρεσβεύουν.
Το θέμα τις αξιολόγησης είναι πολύ σοβαρό. Όλοι διαμαρτύρονται για κάποιους καθηγητές. Επειδή το μάθημα που κάνουν είναι παιδική χαρά, με την παράδοση από διαφάνειες αλλά ακόμα και την επίλυση ασκήσεων πάλι από διαφάνειες,προφορικά...μη λερώσουν μερικοί τα βελούδινα χεράκια τους με κιμωλία... Επειδή μερικοί έχουν γράψει κάτι άθλιες σημειώσεις και τις έχουν συρράψει όλες μαζί και αυτό το πράγμα το έχουν ονομάσει πανεπιστημιακό σύγγραμμα, το οποίο μοιράζουν με τουπέ στα χλιδάτα (πολλές φορές) γραφεία τους ενώ θα έπρεπε να βρίσκεται στις τουαλέτες να μην ξοδεύονται και οι σχολές για κωλόχαρτα... και πληρώνονται κιόλας γι'αυτό!!! Επειδή ρωτάς απορίες κατά τη διάρκεια της διάλεξης και σε ειρωνεύονται... Επειδή πηγαίνεις στο γραφείο τους να ζητήσεις βοήθεια και σε διώχνουν γιατί δεν πήγες ώρα γραφείου ή βαριούνται και σου λένε "εεεε,αυτά είναι πράγματα που τα έχω πει στο μάθημα και τα λέει και το βιβλίο"
(ναι, αυτό το "βιβλίο" που λέγαμε παραπάνω!) ... Επειδή ζητάς να δεις το γραπτό σου επειδή δεν κατάλαβες γιατί πήρες 4 π.χ. και σου λένε "δεν μπορώ τώρα, έχω δουλειά" ενώ είναι πασιφανές ότι τα ξίνουν.... και ΑΝ έχουν το γραπτό και δεν το έχουν χάσει... Πώς γίνεται λοιπόν όλοι να διαμαρτύρονται και όλοι να βγαίνουν στους δρόμους διεκδικώντας να μην γίνει τίποτα για να αλλάξουν όλα αυτά για τα οποία διαμαρτύρονται;;; Δεν είναι λίγο κουλό;
Αν όμως εφαρμοστεί η αξιολόγηση και κριθούν καθηγητές ως ανίκανοι να διδάσκουν; Ότι τα βιβλία τους είναι καλά μόνο για προσάναμα στο τζάκι; Δε θα χάσουν τις έδρες τους; Δε θα χάσουν τα συγγραφικά τους δικαιώματα; Φυσικά και ναι... ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να γίνει. Κι άμα χάσουν τις θέσεις τους... θα χάσουν και το κρατικό budget... πώς θα φουσκώνουν λοιπόν τα πορτοφόλια τους; Μη μου πείτε ότι έχετε την ψευδαίσθηση πως τα χρήματα που έχει κάθε σχολή δαπανόνται όλα προς όφελος των φοιτητών γιατί θα πεθάνω στο γέλιο. Επομένως, γιατί "οι φοιτητές" διαμαρτύρονται για την αξιολόγηση;
Να εφαρμοστεί λοιπόν η αξιολόγηση. Να εφαρμοστεί όμως σωστά! Να αξιολογούν φοιτητές τους καθηγητές τους, αλλά ποιοι φοιτητές; Τα κομματόσκυλα που πατάνε μόνο για τις συνελεύσεις και τις αφισοκολλήσεις; Ή αυτοί που ξέρουν τη σχόλη μόνο ώς κτίριο και δεν έχουν δει καν τις φάτσες των καθηγητών; ΟΧΙ ! Κατηγορηματικά όχι. Σε πολλούς σίγουρα δεν θα αρέσει αλλά ο μόνος τρόπος να γίνει σωστή αξιολόγηση είναι να παίρνονται απουσίες. Δεν μπορείς ρε φίλε να μην πατάς στο μάθημα και να κρίνεις τον άλλο... πώς να το κάνουμε δηλαδή; Πρέπει είμαστε δίκαιοι! Θέλεις κύριε να κρίνεις τον καθηγητή σου (όπως αυτός εσένα στην εξεταστική); Να έχεις παρακολουθήσει τουλάχιστον το 70% των παραδόσεων ώστε να έχεις το δικαίωμα να το κάνεις! Μήπως γι'αυτό βγαίνουν οι φοιτητές στο δρόμο; Επειδή δε θέλουν παίρνουν απουσίες; Πάλι θέλετε να με κάνετε να γελάσω ε;
Πολλοί λενε ότι η αξιολόγηση στον τομέα της έρευνας θα γίνεται από τις επιχειρήσεις και τις πολυεθνικές εταιρίες οι οποίες και θα χρηματοδοτούν... Και πού είναι δηλαδή το πρόβλημα; Επιχειρήσεις και βιομηχανίες χρηματοδοτούν και στην Αμερική και στη Γερμανία και στην Αγγλία και πάνε μπροστά οι άνθρωποι... Και μάλιστα όχι μόνο χρηματοδοτούν αλλά κάποιοι φοιτητές, ανάλογα με την απόδοσή τους βέβαια, βρίσκουν και τις πόρτες των εταιριών αυτών ορθάνοιχτες όταν έρθει η ώρα να ψάξουν για δουλειά! Δηλαδή θα ήταν άσχημα για παράδειγμα να συνεργάζεται η BMW (λέω τυχαία μια ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία) με κάποιο ελληνικό πολυτεχνείο και κάποιοι άξιοι φοιτητές του τμήματος με οποίο υπάρχει η συνεργασία, να έχουν μια ευκαιρία να απασχοληθούν σε μια απ'τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες εφ'όσον το αξίζουν; Προσωπικά το βλέπω πολύ θετικό αυτό. Κάποιοι όμως υποστηρίζουν ότι γίνονται κομπίνες και οι εταιρίες
λαδώνουν τα πανεπιστήμια για να βγάλουν στην έρευνα τα αποτελέσματα που βολεύουν αυτές. Ας είμαστε λιγο σοβαροί ρε παιδιά... Εδώ μιλάμε για επιστημονικές έρευνες, ξέρετε τι θα πει επιστήμη; Ποιος θα αλλάξει τα πειράματα και τα μαθηματικά και τη φυσική και τη χημεία και τους υπολογιστές που θα βγάλουν τα αποτελέσματα; Τι λέμε τώρα; Θ'αλλάξουν οι επιχειρήσεις με τα φράγκα τους νόμους της φύσης για να βγούν βολικά αποτελέσματα; Για όνομα του Θεού! Κι αν όντως υπάρχουν επιστήμονες που δέχονται να συμμετέχουν σε κάτι τέτοιο τότε δεν είναι επιστήμονες αλλά κατάπτυστοι τσαρλατάνοι, χωρίς το ήθος και τις αξίες που εκπροσωπούν την επιστήμη ( ΗΘΟΣ; ΑΡΧΕΣ; πόσοι άραγε να ξέρουν τι σημαίνουν αυτές οι λέξεις! ) ! Αλλά για μισό λεπτό... προηγουμένως δε λέγαμε ότι αν κάποιοι καθηγητές κοπούν στην αξιολόγηση θα χάσουν το κρατικό budget; Ως γνωστόν, έλεγχος στη ροή του χρήματος του ελληνικού δημοσίου δεν υπάρχει. Πάει παντού ανεξέλεκτα. Οι επιχειρήσεις όμως προφανώς και θα θέλουν να ξέρουν τι γίνονται τα φράγκα που θα δινουν για την έρευνα... Αυτό όμως βολεύει άραγε κάποιους πανεπιστημιακούς; Μήπως γι' αυτό να βγάινουν "οι φοιτητες" στο δρόμο;
Α! Το άλλο το κουφο το ξέρετε; Τώρα το θυμήθηκα. Ένα άλλο θέμα που απασχολεί κάποιους φοιτητές είναι, τώρα με τον καινούριο νομο,
από πού θα παίρνουν βιβλία! Μερικούς δεν τους νοιάζει τι και ποια βιβλία θα παίρνουν, αλλά από πού θα τα παίρνουν! Και ακόμα χειρότερα, κάποιοι άλλοι δεν θέλουν να παίρνουν βιβλία άλλων συγγραφέων αλλά του καθηγητή της σχολής τους. Θέλουν δηλαδή να συνεχίσουν να παίρνουν το σκατοβιβλίο που μέχρι χθες φώναζαν ότι δεν διαβάζεται! Πώς γίνεται αυτό; Θα μου λύσει κανείς την απορία επιτέλους;
Το θέμα βρωμάει απ'οπου και να το πιάσεις. Καλό θα ήταν να ξανασκεφτούν μερικοί τις θέσεις τους και τις τοποθετήσεις τους πάνω στο ζήτημα για να πάμε επιτέλους λίγο μπροστά σ'αυτόν τον τόπο. Κομματικά παιχνιδάκια και προσωπικές επιδιώξεις με σκοπό παράνομα οικονομικά ωφέλη δεν χωράνε στην παιδεία και τη μόρφωση! Ας το καταλάβουν επιτέλους αυτοί που νομίζουν ότι κάνουν κουμάντο...


Lefty
Share on Facebook

Sexy διαφήμιση

Share on Facebook

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Oti kalytero mporeis na vgaleis apo tin "giorth" toy agioy valentinou

Share on Facebook

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Πυρηνική Ενέργεια


Με χαρά - ναι ναιιιι,με χαρά - βλέπω τον τελευταίο καιρό να αναζωπυρώνεται η δημόσια συζήτηση σχετικά με τη χρήση πυρηνικής ενέργειας ως την κύρια πηγή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Πώς γίνεται αυτό σήμερα; Φυσικά και όλοι γνωρίζουμε την απάντηση: με την καύση λιθάνθρακα. Κι εδώ πρέπει να κάνουμε τώρα την ενημερωσούλα μας... Η μέθοδος, με πολύ απλά λόγια και για να καταλαβαίνουμε όλοι, είναι η εξής : Καίμε κάρβουνο σε ειδικούς χώρους, με τη θερμότητα που παράγεται ζεσταίνεται κάποιο αέριο το οποίο με ειδικούς αγωγούς ειδικούς αγωγούς πετάμε στα πτερύγια ενός αεροστροβίλου του οποίου ο στρόβιλος στρέφεται (και τι άλλο θα μπορούσε να κάνει αφου είναι στρόβιλος; χεχε...) κι έτσι στρέφεται κι ένας άξονας κι εν πάσει περιπτώσει γίνονται και κάτι άλλα τζιβιτζιλίκια εκεί πέρα κι εν τέλει παίρνουν μπρος οι γεννητριες και παράγεται το ρευματάκι μας.
Το πρόβλημα λοιπόν ποιο είναι;; Αν παρατηρήσετε, θα προσέξετε ότι σε κάθε τέτοιο εργοστάσιο υπάρχουν δυο ειδών τζιμινιέρες : οι κοντόχοντρες και οι ψιλόλιγνες. Γελάτε ε; Αλήθεια λεω! Seriously. Για κάποιον λόγο (λόγω ασχετοσύνης μαντεύω) όταν τα ΜΜΕ και βασικά η τηλεόραση αναφέρονται σε αυτό το θέμα, δείχνουν τις κοντόχοντρες καμινάδες. Θα μου πείτε "Ε και;"... Από τις κοντόχοντρες αυτό που βγαίνει είναι απλός, καθαρός ατμός. Σαν αυτός που βγαίνει όταν ανοίγουμε τη βρύση στο καυτό... Όμως το πρόβλημα είναι αυτά που βγάζουν οι άλλες... οι ψιλές και αδύνατες (για καμινάδες λέμε!). Από εκείνες λοιπόν εξέρχονται τα προϊόντα της καύσης του λιθάνθρακα... Αυτές ξερνάνε τον καρκίνο στα κεφάλια των κατοίκων της Πτολεμαϊδας και της Μεγαλόπολης. Όλοι γνωρίζουμε τις συνέπειες... Τεράστια και χρόνια προβλήματα υγείας στους κατοίκους, οικολογική επιβάρυνση κλπ κλπ...
Ρωτάω λοιπόν, γιατί να μην καίμε ουρανιάκι αντί για άνθρακα; Και απαντώ μόνος μου.
Αντί να καίμε τεράστιες ποσότητες λιθάνθρακα για να παράξουμε κάποιο ποσό θερμότητας, θα καίμε μόλις λίγα γραμμάρια ουράνιο. Έτσι (ας μην αναφερθώ στην αλλοίωση του αναγλύφου των περιοχών που εξορύσεται ο λιγνίτης) αυτό που κερδίζουμε είναι ότι θα σταματήσει να μολύνεται η ατμόσφαιρα και φυσικά αυτό συνεπάγεται ότι θα σταματήσουμε να καρκινίαζουμε επιτέλους!
Γιατί λοιπόν γκρινιάζουν κάποιοι; Γκρινίαζουν για την κακή πυρηνική ενέργεια, αλλά δεν ακούω κανέναν να γκρινιάζει για τα πλάνα που υπάρχουν για την κατασκευή στην Ελευσίνα ενός ακόμα εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με την κλασική -βλαβερή- μέθοδο... Δηλαδή άμα φυσάει απ'τη μια θα πνίγονται οι Αθηναίοι κι άμα φυσάει απ'την άλλη θα πνίγονται οι Κορίνθιοι. Δε μιλάμε για τους Ελευσίνιους... αυτοί θα φτιάχνουν τεφρόμπαλες και θα παίζουν τεφροπόλεμο.... Έλεος... Και ας μην αναφερθώ στο ΠΟΙΟΙ θέλουν την κατασκευή του συγκεκριμένου εργοστασίου και για ποιους λόγους...
Στο θέμα μας τώρα. Τα πυρηνικά απόβλητα είναι όντως ένα θέμα. Όμως και η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία έχει ραδιενεργά και τοξικά απόβλητα τα οποία -σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω- τοποθετούνται σε διπλά βαρέλια, στέλνονται συνοδεία αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη κι από κει με τραίνο μεταφέρονται σε ορυχεία στη Γερμανία όπου και θάβονται... Βέβαια τα τοξικά απόβλητα των νοσοκομείων ξέρουμε πού καταλήγουν αλλά τα νοσοκομεία δυστυχώς δεν είναι σοβαρές επιχειρήσεις. Προσωπικά λοιπόν, εκτιμώ ότι δε θα υπάρχει πρόβλημα με τα απόβλητα του πυρηνικόυ εργοστασίου.
Ένα άλλο επιχείρημα που χρησιμοποιείται είναι ότι είμαστε σεισμογενής χώρα και ότι είναι επισφαλές. Σειρά μου τώρα να σας πω: Ε, και; Και η Ιαπωνία είναι σεισμογενής και ηφαιστειογενής κι απ'όλα τα καλα. Μολαταύτα χρησιμοποιεί αρκετούς πυρηνικούς αντιδραστήρες χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα!!!
Προφανώς και θα καταλάβατε πως τάσσομαι υπέρ της χρήσης της κατάφορα παρεξηγημένης πυρηνικής τεχνολογίας (εννοείται για ειρινικούς σκοπούς). Το θέμα εδώ δεν είναι να πείσουμε υπέρ της μιας ή της άλλης μεθόδου παραγωγής ρεύματος. Αυτό που θέλουμε είναι διαλύσουμε την παραπληροφόρηση και να σας ενημερώσουμε σωστά και υπεύθυνα.
Ας μελετήσουμε το θέμα σφαιρικά λοιπόν και ας κρίνουμε χρησιμοποιώντας τον νου μας...


Lefty
Share on Facebook

blog στα γρήγορα. Spam στις σχολές;

Είναι 8.11 το πρωί. Μόλις έχω ανοίξει το μάτι μου και πίνω στα γρήγορα τον καφέ μου γιατί κατά τις 9 δίνω μάθημα… Μάλιστα… Κοινωνική ιστορία της Ευρώπης παρακαλώ…

Ένας λόγος που αποφεύγω το αμφιθέατρο και τις αίθουσες είναι οι αφίσες. Καλά, άλλα χρώματα δεν υπάρχουν εκτός από το μπλε, το πράσινο και το κόκκινο; Όποτε πάω με πιάνει κάτι ρε παιδιά… Θέλω να τις σκίσω όλες και ας με πούνε αντιεξουσιαστή… βασικά χέστηκα. ας με πούνε οτιδήποτε. Κρίμα μόνο στο χαρτί που πάει χαμένο, τον τοίχο που τον έχουν βρωμίσει με πέντε κιλά κόλλες ανά τετραγωνικό μέτρο και την ψυχολογία μας που μας την κάνουν σκατά… Άντε, καλή μας ημέρα! (και καλή μου επιτυχία)

Share on Facebook

Βία για την βία απο την βία ω βια και ολοι...
δεν θελουνε tv-α
Όταν όλος ο κόσμος ειναι περιτυλιγμένος με σκηνες, πραξεις, λογια, σκεψεις βιας, είναι ουτοπικό και ηλίθιο να μενουμε εκπληκτοι όταν εμφανίζεται συσωρευμενη μετα απο ενα τραγικο περιστατικο. Επίσης ειναι στατιστικα αδυνατον μεσα σε 10.000.000 ανθρωπους να μην υπαρχουν και 10.000 καφροι. Όταν προσθεσεις μια πολιτικη βουληση η οποια ειναι μονο για ψηφοθηρια και εικονα - βλεπε "κρατηστε αμυντικοι σταση"- τοτε εχεις καμμενα μαγαζια.
Σε καθε γωνια....
Η αστυνομια ηταν, ειναι και θα ειναι οργανο του κρατους κ οχι του πολιτη. Ειναι πολυ λογικο λοιπον, οι πολιτικοι ηγετες να μην θελουν ενα υγιες σωμα, αλλα ενα σωμα κυριολεκτικα καυλωμενο να σκισει και να διαλυσει τον εκαστοτε "εχθρο" - βλεπε αναρχικοι αλβανοι πακιστανοι συνταξιουχοι που κανουν πορειες κλπ.Αφηνουν λοιπον να μπαινουν οι καθε λογης "Ραμπο" ωστε να μπορουν να κανουν την δουλεια τους χωρις αντριρησεις. Παλι στατιστικο ειναι το θεμα και λεω πως και σε αυτη την ομαδα ανθρωπων,υπαρχουν οι αστυνομικοι που θελουν το καλο του πολιτη και υπαρχουν και οι μπατσοι που ριχνουν χημικο στο 15χρονο που του πεταει θανατηφορα νερατζια...
Πορειες.
Πάντα ενοχλουν. Αυθορμητες, μαζικες, ανυπαρκτες βιαιες, μαθητικες οπως και να εχει ενοχλουν αυτους που κυβερνανε. Εκμεταλευονται απο καθε ειδους κομμα που δεν ειναι στην κυβερνηση για τους δικους τους πολιτικους σκοπους, αμαυρωνονται απο μερικους ηλιθιους που σπανε και τελικα ισως να μην περνιεται το δημοκρατικοτατο μηνυμα τις διαφωνιας σε οτιδηποτε. Σε αυτο συμβαλουν οσο δεν παει και .... τα καναλια!
ΜΜΕ
Ειναι καθαρα μεσα μαζικης αποβλακωσης. Οποιοσδηποτε ασχολειται λιγο παραπανω με το internet μπορει καθαρα να δει πως υπαρχουν παρα πολλα γεγονοτα που σιωπουνται φασιστικα για την εξυπηρετηση πολιτικων σκοπων.Φυσικα οχι απαραιτητα της καθε κυβερνησης μονο. Οι εξαιρεσεις ειναι ελαχιστες και προσωπικα νομιζω πως δεν βρισκονται στην τηλεοραση.
Κόμματα - πολιτικοι - φοιτητικες παραταξεις.
Το πιο αηδιαστικο κομματι της ιστοριας, αφου με την γλιτσα τους ξεστωμιζουν ψεμματα μεσα σε ωραιες και ηχηρες λεξεις,φτιαχνουν νομους που πρακτικα μπορει και να καταστρεφουν ζωες, μειωνουν την αξιοπρεπεια μας - θεωρωντας μας τοσο ηλιθιους ωστε να πιστευουν πως δεν καταλαβαινουμε τι πραγματικα γινεται, εκμεταλευονται οποιεσδηποτε καταστασεις με μονο σκοπο μια ψηφο και την εξουσια. Εκ φυσεως ειναι θρασεις και αδιστακτοι. Πρακτικα υπαρχουν σε τετοια μορφη ξεφρενη επειδη τους το επιτρέπουμε εμεις. Είναι το μονο ξεκαθαρο κομματι ευθυνης μας. Σε ολοκληρη την ιστορια σε αυτο ξεκαθαρα φταιμε ολοι μας. Οι πολιτικοι δεν αλλαζουν οτι χρωμα κι αν ειναι. Πανε με το συμφερον τους. Επομενως πρεπει ο κοσμος να τους δειξει οτι το συμφερον τους ειναι το συμφερον του κοσμου αλλιως... εφυγες! ο επομενος! Για να μην ξεχνιομαστε... και εδω στατιστικα θα πρεπε να υπαρχουν φωτεινες εξαιρεσεις. Συγνωμη αλλα δεν εχω ξερω καμμια.
Share on Facebook

Ρε μανία με το Innox…

Πολύ μανία όμως… μαινάδα η νοικοκυρά που δεν έχει innox κάγκελα να απλώσει την μπουγάδα της ή τα μυαλά της. Μενών και ο άντρας της που ψάχνει εναγωνίως τις κάλτσες του για να πάει στην δουλεία του. Μαίνονται και τα παιδιά τους πίσω από τα κάγκελα του σχολείου που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ INNOX. Μαίνονται οι celebrities κάθε μήκους και εμβέλειας, πολιτικοί και μη, πίσω από τα παράθυρα, που βρίσκονται πίσω από το γυαλί (η το LCD panel) της τηλεόρασης, που βρίσκεται μπροστά απο τον καναπέ, που ανάμεσα τους παρεμβαλλόμαστε εμείς, που μαινόμαστε, γιατί το κάγκελο δεν είναι Innox.

Κακά τα ψέματα… βρισκόμαστε σε μία χώρα οπού ο καθένας ψάχνει να βρει το κάγκελό του να απλώσει τα κουρασμένα του μυαλά. Στην Ελλάς του 2008GTi με standard εξοπλισμό και air condition, πράττονται καθημερινά θαύματα. Θαύματα που μόνο ο ταχυδακτυλουργός Έλλην μπορεί να πράξει με αξιοθαύμαστη ευκολία. Σε ποιά χώρα της Ευρώπης βλέπουμε φουκαράδες το πρωί που το βράδυ τα σπάνε με Ρουβά και Μαγγίρες; Σε ποιά χώρα έχουνε πάντα πρόβλημα με τις κυβερνήσεις και τον δικομματισμό, αλλά πάντα βγάζουνε ή τους μεν ή τους δε στις εκλογές; Τι έχει η ριμάδα η τηλεόραση και ξεχνάμε να την κλείσουμε; πού αλλού έχουνε εκατοντάδες ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και φοβούνται μην γίνουν κατώτερα αφού ΗΔΗ προσφέρουν κατώτερη παιδεία και επαγγελματική αποκατάσταση; Που αλλού θα βρίσκονται μισθοί Νικαράγουας και τιμές Λονδίνου;

Αυτά και άλλα πολλά είναι ερωτήματα που δεν θα λυθούν όσο υπάρχει Ελλάδα, έλληνες, αρχαία πνεύματα που… έχουν παραδώσει πνεύμα. Γιατί στην Ελλάδα ο κόσμος χάνεται και εμείς χτενιζόμαστε και μαινόμαστε γιατί το κάγκελο δεν… τέλος πάντων… νομίζω ότι έθεσα το ζήτημα ήδη.

Καλώς σας βρήκαμε λοιπόν ιντερνετική φυλή των σκεπτόμενων ελλήνων. Διαθέτουμε άνετους καγκελοκαναπέδες, καγκελόπορτες και καγκελοκρέβατα. Ελάτε να συζητήσουμε ότι μας νοιάζει και μας πονά, να ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες. Δεν έχει σημασία εν είσαι αριστερός, δεξιός, κεντρώος, κεντροδεξιός, κεντροαριστερός, ιδεαλιστής ή σουρεαλιστής. Εδώ δεν είμαστε καφενές του βαμμένου (ή του βλαμμένου). Όσο τα εγκεφαλικά κύτταρα που διαθέτουμε λειτουργούν δημιουργικά, υπάρχει ελπίδα.

Share on Facebook

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Διαγωνισμοί Ταλέντου

θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο για κάτι που με ενοχλεί.

Και στο "x-factor" όπως και στο "so you think you can dance" συμμετείχαν 2 Ελληνόπουλα με το όνομα: Λουκάς! Ο τόνος στο "Α"! Έτσι είναι το ελληνικό όνομα! Από πού κι ως πού ο Λουκάς γίνεται λούκας; Συγχωρέστε με αν κάνω λάθος, ίσως δημιουργήθηκε νέο ελληνορθόδοξο όνομα και δεν το γνωρίζω. Το όνομα όμως κάποιου είναι στοιχείο της προσωπικότητας του και πιστεύω πως είναι απαράδεκτο να δέχεται κάποιος να αλλάξει ένα στοιχείο της προσωπικότητας του, για οποιονδήποτε λόγο, προκειμένου να γίνει, υποτίθεται, αποδεκτός από κάποιους και να αποκτήσει φήμη! Είναι εντελώς ματαιόδοξο... Τι αξίες και ιδανικά μπορεί να εκπροσωπήσει κάποιος με αλλοιωμένη προσωπικότητα που τον προωθούν ως πρότυπο της νεολαίας; Και θα μου πείτε τώρα ότι είναι καλλιτεχνικό ψευδώνυμο... ίσως να έχετε και δίκιο. Όμως γνώμη μου είναι πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, δεν πρόκειται για ψευδώνυμο αφού τα στοιχεία των συγκεκριμένων ανθρώπων είναι γνωστά, με επώνυμο, ηλικίες,διεύθυνση και όλα τα σχετικά. Δεν χρησιμοποιούν κάποιο άλλο όνομα, υπαρκτό ή φανταστικό, προκειμένου να εξασφαλίσουν την ανωνυμία τους όντας ταυτόχρονα πασίγνωστοι, όπως ο μοναδικός και ανεπανάληπτος Αρκάς για παράδειγμα...

Πραγματικά τέτοια γεγονότα που μοιάζουν ασήμαντα και παιρνιούνται στα ψιλά απο όλους με προβληματίζουν αφάνταστα...

Ελπίζω κι εσάς.
Share on Facebook

Καλησπέρα!

Καλησπέρα.
Δημιουργήσαμε αυτόν τον χώρο για να μπορούμε όλοι να εκφράζουμε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μας για όποιο θέμα μας απασχολεί, χωρίς χυδαιότητες, ύβρεις και προσβολές αλλά με humor και καλή καρδιά!
Περιμένουμε τις απόψεις σας για οποιοδήποτε ζήτημα! Εκφραστείτε λοιπόν!
Ελπίζουμε η προσπάθεια μας να βρει απήχηση!
Share on Facebook

Youtube fun!

ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ